Hjem - Lions Club Fredericia

Menu

Presse

Presseomtale af Lions Club Fredericia

Lions Club Fredericia samarbejder med Fredericia kommune i indsatsen med misbrug. Lions Club donerer kr. 10.000 til misbrugsforebyggende undervisning


Billede fra pressemødet på Fredericia Rådhus fredag d. 18/9 
Fra højre modd venstre: Peder Tind, Else Nielsen og John Nyborg fra Fredericia Kommune,
Rsamus SartovSchmidt fra Familie og ungdomshuset, Trine Ndzoyboi fra Fredericia misbrugscenter, og Lions Club Fredericia`s præsident Peter Østerggaard Christensen

Fredag morgen havde Social- og Beskæftigelsesudvalget inviteret pressen til et statusmøde omkring misbrugsindsatsen i Fredericia. Konklusionen var at det gik fremad, men at der fortsat er et arbejde forude.

De forrige år var Fredericia på landkortet som en by med store morfinproblemer, hvor misbruget var ude af kontrol. Byrådet med Social- og Beskæftigelsesudvalget i spidsen har gjort en indsats for at rette op på tingene, herunder er der afholdt borgermøder og afsat midler til området.

Formand for Social- og Beskæftigelsesudvalget, Peder Tind (V), havde indkaldt til et møde med pressen for at der var mulighed for at stille spørgsmål til indsatsen, udover at man kunne give nogle konklusioner på de hidtidige erfaringer.

»Jeg er glad for at I er mødt op. Vi kunne også bare have sendt en pressemeddelelse, men vi synes at området er så vigtigt, at vi gerne vil afsætte tiden til at komme hele vejen rundt om eventuelle spørgsmål. Hele byrådet har et stort fokus på problemerne. Men det er et langt sejt træk og ikke noget man bare arbejder på et halvt års tid. Vi får få klager på området, og det tror jeg skyldes at vores analyser bygger på borgerinddragelse. Men jeg vil gerne rose medarbejderne og det civile samfund for den kæmpe indsats, de gør«, sagde Peder Tind indledningsvist.

Herefter præsenterede Rusmiddelcentret deres indsats.

Ifølge misbrugsanalysen fra 2018, der blevet leveret i 2019, var der behov for forebyggende arbejde og mere økonomi, da den viste at der var store udfordringer på området.

John Nyborg (A) fra Social- og Beskæftigelsesudvalget forklarede, at man under forhandlingerne i 2019 fandt det nødvendigt at tilføre området midler. Det blev til 5 millioner kroner.

»Vi kan være med til at bakke op omkring udviklingen af den her indsats. Rusmiddelcenteret har fået en økonomisk forøgelse på 29%, og det er især opgraderingen af den forebyggende indsats og herunder ungebehandlingen, vi har ønsket os. Sundhedspersonalet er blevet fastansat, og vi er på vej i den rigtige retning«, sagde John Nyborg.

Men også det civile samfund er trådt til og har deltaget i en forbedret indsats mod narkotikaproblemer. Det forklarede Peter Østergaard Christensen, præsident for Lions Klub i Fredericia.

»Det vi indsamler går ubeskåret til støttearbejde. Lokalt er vi nok mest kendt for vores julearbejde og så Lions Fredericia Pris som vi uddeler i januar måned. Men i 2019 har vi haft 18 støttende opgaver, som vi har doneret penge til. Vi har selvfølgelig ikke lige så meget som det offentlige at dele ud, men noget bliver det nu alligevel til. Der går meget igennem vores system. Nu går vi ind og støtter med 10.000,- kroner i forhold til den kommende workshop i september. Jeg vil godt takke Peder Tind for at holde det her møde, og få at have interesse for civilsamfundets indsats, så vi kan komme indover opgaverne«, sagde Peter Østergaard Christensen.

Tjek følgende link for artikkel i Elbobladet d. 23/9.
https://ugeavisen.dk/elbobladet/artikel/lang-vej-endnu-men-nye-millioner-har-styrket-kampen-mod-narko-og-misbrug-i-fredericia


Lions Club Fredericia donerer kr. 25.000 til Headspace Fredericia, som modtager årets Lions Fredericia pris.


Hæder og kontant støtte til rådgivning i Fredericia: De hjælper mange unge 1/1
Lederen af Headspace i Fredericia, Anders Friche, modtog prisen på 25.000 kroner fra Lions-præsidenten Peter Østergaard Christensen.
Lions Prisen 2020 er blevet uddelt. Hæderen og de 25.000 kroner går til ungerådgivningen Headspace.


Prisen på 25.000 kroner gik til Headspace og arbejdet med at hjælpe unge mellem 12 og 25 år med de problemer, de har brug for at snakke om.

- Mange steder ser vi unge mennesker, som oplever store problemer med for eksempel angst, depression eller forældrenes skilsmisse. Vi vil gerne sætte pris på arbejdet med de unge mennesker, siger Peter Østergaard Christensen, som er præsident i Lions Club Fredericia.

Headspace åbnede en Fredericia-afdeling i maj 2018 i Dronningensgade. Rådgivningen for unge er primært finansieret af et kommunalt tilskud, og dertil kommer satspuljemidler fra staten. Der er også en række frivillige, som hjælper med at få stedet til at køre. Og pengene fra Lions Club er ment som et løft til de frivillige, da den almindelige drift er sikret.

- Det er ment som et skulderklap til de frivillige, så de kan lave nogle aktiviteter for de unge, siger Peter Østergaard Christensen.


Fedt, at folk lægger mærke til arbejdet
Headspace holder til i lokaler ved Fredericia Sundhedshus, og daglig leder Anders Friche var en glad modtager af hæderen og pengene.

- Det er helt vildt fedt, at vi får et skulderklap, og at der er nogle lokale kræfter, som lægger mærke til det arbejde, man laver. Vi er stolte og glade, siger Anders Friche.

Headspace har to medarbejdere på fuld tid, og så er der i alt 27 frivillige.

- Vi har ikke lagt nogen faste planer for, hvordan pengene skal bruges. Men de skal helt sikkert bruges på vores frivilliggruppe, siger Anders Friche, der forestiller sig, at pengene måske bruges på sociale arrangementer og opkvalificering af de frivillige


Lions Club Fredericia donerer kr. 10.000 til Fredericia Friviligcenter 


Lions Club Fredericia donerer kr. 10.000 til juleaften for hjemløse og udsatte familier i Fredericia. Lederen af Fredericia Frivillg Center Louis Lindholm(tv) modtager donationen på kr. 10.000 af Lions Club Fredericia´s præsident: Peter Østergaard ChristensenLions Fredericias julespil på 17.000 lodder kører er netop afsluttet,  med samlet ialt  575 gevinster.  Vi håber på et samlet overskud på kr. 140.000 oplyser Peter Østergaard Christensen.
Klubben har derfor besluttet straks at sende nogle af de mange penge videre til en masse gode formål, en slags julegave, både lokalt, nationalt og internationalt.
Der er givet kr. 3.000 til Lions Danmark til brug for årets Lions Pris på ca. kr. 500.000 som støttes af alle klubberne i Danmark.
Desuden er der giver kr. 10.000 til hjælpe og katastrofefonden, en fond som alle klubber også støtter og hvor pengene bl.a. bruges ved naturkatastrofer.
Og endvidere med kr. 3.000 i tilskud til en handicaplejr i Osted, for unge mennesker, og som Lions afholder hvert år.
Der er i Danmark ialt godt 300 Lions klubber.

Vi har givet kr. 5.000 til et børnehjem i Chang Mai, Thailand, som er ydet samlet for 11 andre klubber altså ialt kr. 60.000.
Lokalt har vi støttet med kr. 3000 til Fredericia Misbrugscenter og kr. 2000 til et ophold på et børnehjem for dårligt stillede, og børn med omsorgssvigt, for en lokal skole. Vi har støttet Dansk Folkehjælp med kr. 5000 til julehjælp. Desuden har vi også i år støttet Frivilligcenter Fredericia med kr. 10.000 til deres julearrangement i Det Brunske Pakhus den 24.12.19 for bl.a. udsatte og hjemløse.

Endvidere oplyser Peter Østergaard Christensen at klubben har fået tilgang af 3 nye medlemmer, Karen Henriksen, Karsten Knudsen og Hans Chr. Iversen. Klubben er nu oppe på 12 medlemmer men vi kan sagtens være mange flere. Så sidder du derude og tænker, det kunne da godt være, det kunne da være spændende, at skaffe nogle midler og have indflydelse på hvordan disse kan gøre glæde hos andre mennesker, der har behov.  Så tag telefonen eller send en mail mig: telf. 28127186 mail: chpeoe ved gmail prik com

'

Uddeling af Lions Fredericia Prisen 2019Lions Fredericia Prisen 2019
Lions Prisen 2019 gik til Frivilligcenter Fredericia. Et nyt projekt skal hjælp socialt udsatte til at finde sammen i nye fællesskaber - og give flere gode oplevelser.
Fredericia: Det skal være nemmere for socialt udsatte borgere i Fredericia at blive en del af et fællesskab.

De kan for eksempel opleve en håndboldkamp, tage på fisketur eller komme i biografen sammen med andre.

Det er idéen bag et nyt initiativ fra Frivilligcenter Fredericia, og søndag blev idéen præmieret med en pris på 25.000 kroner. Den blev overrakt til centrets leder Louis Lindholm, som tog imod med et stort smil i forbindelse med arrangementet "Særlig Søndag" i Tøjhuset.

Her var der fællesspisning og derefter boder, hvor socialt udsatte borgere i Fredericia kunne gå rundt og skrive sig på forskellige aktiviteter.


- Det betyder meget for os, at Lions Club bakker op om vores projekt. Det betyder også meget for borgerne, at de får mulighederne, sagde Louis Lindholm.Lions Club Fredericia overrakte på et møde d 5/2 2019 i bokseklubben AK Heros Fredericia en donation til klubben på kr. 8.000.

Lions Club Fredericia ønsker med donationen at anerkende AK Heros for det store arbejde klubben udfører, specielt for de unge som kan komme i klubben og træne og dygtiggøre sig både sportsligt og ikke mindst socialt.

Donationen er en kærkommen påskønnelse, siger Formand Knud Wagner, som oplyser at pengene skal gå til indkøb af udstyr til klublokalet, hvor en del af udstyret trænger til fornyelse.

I klubben kommer både piger, drenge og voksne og lærer boksningens ædle kunst, samtidigt med at de lærer at begå sig i en gruppe, hvor der er et regelsæt der skal respekteres og arbejdes efter.


Lions støtter VM-skytte Jan Winther
1/2
Jan Winther blev overrasket af Carsten Sørensen fra Lions, der kom med 5.000 kroner til VM-projektet i oktober. Privatfoto
Få dage før sin afrejse til VM i Australien modtog Jan Winther en donation på 5.000 kroner.
25 sep. 2019 kl. 21:02
Peter Friis Autzen pefau ved jfmedier prik dk
Bredstrup: Danmarksmester og VM-skytte Jan Winther fra Trelde blev overrasket med 5.000 kroner, da han tirsdag aften var til træning i sin klub, Pjedsted Skytteforening.

Jan Winther er døv og lam i benene. I oktober deltager han i VM i Australien - en deltagelse, der har udfordret ham økonomisk, fordi der undervejs skulle kæmpes for at skaffe økonomi til både udstyr og handicaphjælper.

Få dage før afrejse blev han overrasket under træningen, da Carsten Sørensen fra Lions Club International Fredericia mødte op og overrakte ham en check på 5.000 kroner.

- Jeg blev både meget glad og overrasket over gaven. Det betyder meget for mig, siger Jan Winther.

Pengene skal bruges til de allersidste udstyrs-indkøb. Og dertil kommer et løbende behov for ammunition.

- Jeg føler mig klar til VM, og jeg glæder mig til at repræsentere Danmark. Det bliver meget stort for mig, siger Jan Winther.

Det her betyder rigtig meget for mig.
Give tilbage til klubben
Carsten Sørensen fra Lions Club International Fredericia havde mere end én grund til at glæde sig ved seancen.

- Det er skønt at støtte Jans projekt, som jo har haft nogle udfordringer. Vi har fulgt hans økonomiske udfordringer gennem avisen og besluttede os så for at give en hånd til VM-projektet, som jo koster mange penge, siger Carsten Sørensen.

Men også af en anden årsag var han glad.

- Pjedsted Skytteforening har ofte støtte Lions julelotteri med gavekort til præmier, så vindere kan opleve at skyde. Så ved at give Jan de her penge, føler vi også, at vi giver lidt tilbage til klubben, siger Carsten Sørensen.

Jan Winther rejser til Australien på mandag og vender hjem tre uger senere.

Jan Winther har samlet ind for at finasiere sin VM-deltagelse, og de uventede 5.000 kroner rørte ham dybt. 

 

 
 

Følg Lions